Sparta opent hotel voor “bij-zondere” gasten!

Op Zaterdag 6 oktober werd vanuit donatie Jumbo en koppeling 100 jarig jubileum van voetbal vereniging Sparta een Bij-zonder hotel geopend bij de entree van Sparta!.

 

Stg. Groengroep heeft zo weer verbindingen gelegd om biodiversiteit breed bij een nieuwe doelgroep kenbaar te maken. De voorzitter dhr. Roy Hermans van Sparta opende het hotel officieel, onder toeziend oog van sponsor dhr. Rob Geurts namens Phicoop Jumbo en natuurlijk de afgevaardigden namens de Groengroep.

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1: Opening van het hotel voor de vele toekomstige bewoners!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 2: Oproep dat iedereen iets kan doen tbv de biodiversiteit

 

De eerste bewoners (solitaire bijen en insecten) kunnen dus nog voor de winter hun nieuwe hotel betrekken.

 

Met een mooie bijdrage van een flessenactie bij de Phicoop Jumbo heeft de Groengroep een schitterend insectenhotel gebouwd.

 

Doel van deze actie is, de sporters en bezoekers het belang van de insecten voor de bestuiving van gewassen en dus de productie van gezonde voeding te leren waarderen.

Immers geen aardbei zonder bij , en waar een appel word gegeten heeft een Bij gezeten.

Door samenwerking van genoemde partijen is er in Sevenum weer aandacht om te werken aan  een goede leefomgeving voor insecten. Dit zal leiden tot een goede bestuiving van talrijke gewassen en dit kan zorgen voor een gezonde voedsel productie. Dus perfect voor Sparta, Jumbo en de Groengroep.

 

Iedereen kan iets door voor biodiversiteit is met de opening vaak genoemd en de ideeën zijn er al!

 

Donatie Drukkerij Engelen groeit in Lindersstraatje

Meteen in het nieuwe jaar verkregen we vanuit de kalenderactie Dr4ukkerij Engelen een mooie donatie om te besteden aan Zaerums Greun. Dat hebben we ook meteen gedaan en enkele van de aangeplante bomen staan mooi in ut Lindersstraatje en groeien ondanks de warme zomer gestaag.

Mooie aanvulling hier en elders en een fijne manier om bedrijven en mensen te betrekken bij hun groen landschap!

 

 

 

 

 

 

 

Foto 3: De Drukkerij Engelenbomen groeien in het mooiste straatje!

 

 

Werkdag aanstaande zaterdag

Zaterdag 13 oktober beloofd een mooie dag te worden, waar we onze helpende handen en ook andere graag weer zien op de werkdag. Deze keer gaan we een poel in de Heesbeemden (nu het er nog droog is)  opschonen en flink open kappen. De kikkers en amfibieën moeten zonlicht krijgen vanaf de zuidzijde, dus is beheer wenselijk. Staatsbosbeheer is er wellicht ook om een extra educatief tintje te geven.

Voor koffie en gezelligheid wordt gezorgd!

Starten om 9.00 uur en verzamelen bij de Donatuskapel Heesbeemd nabij huize Reinders Heesbeemd 10 Kronenberg .

 

Tot dan!

Meer info via Dion Stoop 4673187 of poeleninfo Peet 4673036

 

Met groet,

 

Ron Janssen

Ron_janssen@planet.nl