image001image002

Wandeling in het donker

 

De Groengroep organiseert in het kader van de Nacht van de Nacht een wandeling in het donker. Als je van een leuke toplocatie wandeling in het donker houdt, dan noteer zaterdag 25 oktober om 19.00 uur alvast in de agenda. Het thema is: ‘De Pieël in brand?’.

 

 Wat is de Nacht van de Nacht?

 

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Duisternis is een oerkwaliteit, net als stilte. De oranje gloed boven een verlicht industrieterrein of boven kassen kan tot in de verre omgeving verstorend werken op de beleving van het landschap. “Net alsof er altijd een opgaande zon is.” Ook de aanblik van de sterrenhemel is voor veel mensen een waarde op zich. Bij een volkomen natuurlijk donkere lucht is het mogelijk om in Nederland 2.500 sterren te zien. Door de verhoogde hemelhelderheid zijn er in steden nog slechts 50 sterren zichtbaar. Met de campagne willen Natuur en Milieu en de provinciale milieufederaties aandacht vragen voor het gebrek aan echte donkere nachten in Nederland. Zaterdag 25 oktober is het hoogtepunt van de campagne en vindt de Nacht van de Nacht plaats.

 

Zie ook: www.nachtvandenacht.nl

Startlocatie en programma.

De vertreklocatie op 25 oktober is Cafe Ummenthum in Kronenberg.

We vertrekken vanaf 19.00 uur in enkele groepen.

Dit jaar is er de topper Simon Keats en zal op de toplocatie enkele nummers spelen.

Na terugkomst in Cafe Ummenthum is er koffie en wafels met warme kersen aangeboden door de Groengroep.

De wandeltocht is ongeveer 8, 5 km en goede wandelschoenen is aan te bevelen.

Simon Keats

Simon Keats is een eigenwijze troubadour. In 2004 nam hij een bijzondere plaat op genaamd Time. Na een succesvolle tour door Nederland, ging hij in 2011 naar Amerika. In Los Angeles bleek het beoogde romantische muzikanten bestaan, een hard bestaan te zijn. Simon Keats nam 4 nummers op in de studio van z’n grote held Ryan Adams.

Namens de Groengroep Sevenum,

Team NvdN 2014

Henk, Piet & Ton

Inlichtingen: 077- 4673720 Ton Wismans