Afgelopen zaterdag is in aanwezigheid van Roos, Iris, familie, leden van het Hokske en Groengroep een eerbetoon aan Maan Wijnhoven geplaatst en wel op 2 terreinen.

Eerst werd door de Groengroep een korte terugblik gegeven op Maan zijn inzet bij de Groengroep. Het komt er op neer dat hij een bijzonder betrokken idealist was met een grote zorg voor het milieu en de natuur. Discussies hierover ging hij niet uit de weg.

Voorzitter Ton Hagens van het Hokske gaf nog een mooie aanvulling van Maan zijn passie voor vogels en hoe het tot midden in de nacht werd gediscussieerd bij de vele vogelweekenden.

Vlinders was een andere passie van Maan getuige zijn goed herkenbare T-shirt met Papillon.

Op het nieuwe natuurterrein ‘oppe Koêle’ (paadje tussen Klassenweg- Zeesweg) werd naast de al voor Maan geplante beeldbepalende boom 2 stuks vlinderstruiken aangeplant.

Verder is er een bordje geplaatst met de tekst:

‘Er zat een vlinder op de vlinderstuik

Zie je wel, Maan zal ons nooit verlaten’

Aansluitend werd op Tuut zijn ‘hazelnoten terrein’ ook enkele mooie vlinderstruiken geplaatst. Natuurlijk werd er nog een borreltje en pilske op gedronken. Het was op sommige momenten natuurlijk emotioneel.

Belangrijk hiermee is dat we door het aanplanten van de vlinderstruiken op beide tereinnen, de familie Wijnhoven en anderen een stevig steun in de rug hebben willen geven en Maan zijn vlinders om ons heen blijven fladderen.

Ik meen, dat het een bijzonder waardevolle middag was.

 

Namens het Hokske en Groengroep Sevenum,

Ton Wismans