Basisschool De Krullevaar heeft dit najaar op school het thema natuur en dan is het natuurlijk fijn om ook buiten actief aan het werk te gaan in de natuur. Dinsdag 25 november was het zover. De Groengroep Sevenum had in het Blakterbeekpark een heel scala aan Knotwilgen geknot en dan is het een mooie klus om de takken in houtrillen te verwerken.

2014 Houtrillen Krullenvaar

Foto: Jeugd aan de slag met takken voor de houtril

 

Eerst kregen de 45 kinderen uitleg dat “dood hout leeft” en verwerken van de takken tussen de beplanting dit schuil- en nestgelegenheid beidt voor vele dieren.

Dus geen “houtsnipperdag”, maar beter is een houtrildag!

Vele takken werden verwerkt in houtrillen, de poelen werden van takken ontdaan en daardoor natte voeten. Een leerzame en mooie middag!

2014 Zagen wilg krullevaar

Foto: Kettingzaagdemonstratie

 

Het meest spectaculair bleek de zaagdemonstratie. De kinderen helpen de zaag te starten en daarna op juiste afstand toekijken hoe dit  geweld werkt!

Allemaal een “Klötske” mee naar huis als aandenken viel in de smaak.

 

De Groengroep vormde de gastheer en heeft de school een insectenhotel in het vooruitzicht gesteld, waarmee we ook de andere scholen in Sevenum en Kronenberg zullen verblijden!

We hopen dat de jeugd de smaak te pakken heeft en op zaterdag 27 december  mee komt helpen in het  Blakterbeekpark tijdens de eindejaar-werkdag, wat een hoogtepunt vormt van de werkdagen met aansluitend de oudejaarsborrel.

 

Mooi en hopelijk smaakt het de jeugd en de Krullevaar naar meer!

 

 

Groeten,

Ron