Vandaag in ut stukske: Goed voorbeeld, Bloemen of maaien, Gewonnen kersenboom, Excursie naar Laarbeek, Gratis bloemen.

Goed voorbeeld, doet groen volgen

In de regio van Sevenum zijn vele economische ontwikkelingen gaande, zoals ook Greenport, die in volle vaart voortgaan. Vanuit de Groengroep is de gedachte actief in te zetten om de ontwikkelingen op een zo goed mogelijke manier met groen in te kleden.

Mooi initiatief hierbij is dat boomkweker Henk de Mulder een reeks mooie laanbomen aan de Sevenumseweg sponsort en de Groengroep deze actief aanplant, waarmee we samen een goed voorbeeld geven.

 

Goede aanplant als voorbeeld, doet groen volgen is de visie Groengroep.

We hopen hiermee weer het belang van een groene omgeving onder de aandacht te brengen en de andere aan te zetten zorgzaam om te gaan met het landschap en omgeving en bij nieuwe ontwikkelingen actief uitvoering te geven aan de groene aankleding.

Bijzonder bij locatie Henk de Mulder was het sortiment, dat net iets anders was, en zo accent legde op de sfeer van het gebied en de meerwaarde voor bijen en biodiversiteit.

Bloemen (of) maaien?

Anno 2018 is er steeds meer aandacht voor bijen, die snakken naar meer bloemrijke bermen en andere bloemrijke gebieden. Tegelijkertijd is er ook steeds meer de netheidsdrang om te maaien, maar veelal niet duidelijk vanuit functievervulling waarom men dan maait.

Vandaar is vanuit het bijentelweekend en vlinderwens de vraag om door de “bril van de Bij-Vlinder” te kijken en dan te beoordelen hoe je met minder maaien (bermen en overhoeken), juist een oase voor bijen en vlinders creëert. Wat is er mooier dan vele insecten en vlinders te zien, die ons helpen de vruchtbomen te bestuiven en ons van heerlijke kersen voorzien.

Dus geniet langer en meer op je terras van de groene omgeving en geef je gazonmaaier wat meer ATV uren!

Bloemrijke paardebloemberm; een oase voor vele bestuivers, waar fruittelers blij van worden!

 

Gewonnen Kersenboom:

In het Klokske staat elke week weer een prachtige bijdrage van de Stichting Groengroep Sevenum.

Als liefhebber van onze mooie natuurlijke omgeving lees ik deze berichten trouw.

Effe geleden zag ik het bericht over de belwinlijn van Lowie van de Goor.

Eigenlijk was het al vrij laat en ik dacht geen kans meer te maken.

Toch geprobeerd, een aanvulling voor onze fruittuin.

Ik was inderdaad eigenlijk te laat…… Alle bomen waren al vergeven.

Grote verrassing vrijdagavond : telefoon van Lowie.

Er was alsnog een boom beschikbaar.

Hij staat inmiddels al tussen andere lentebloeiers en lokt komende jaren hopelijk vele insecten.

Belofte: Het eerste pluksel kersen is voor Lowie.

Lei Steeghs.

Excursie naar Laarbeek

Laarbeek, groenste dorp van Europa is voor Sevenum een erg inspirerende plek om ideeën op te doen. Een dorp als Laarbeek, waar landbouw, burgers, groen, landschap actief samengaan en waar de wethouder daar dit graag presenteert. Voor ons weer erg mooi om ideeën op te doen; dus vrijdag 18 mei is er een leuke excursie naar Laarbeek! Interesse? Laat gerust weten.

Gratis Bloemen

Naast gemeente en Landschap Horst aan de Maas is Lowie van de Groengroep erg behulpzaam om mensen te stimuleren om voor bijen en vlinders overhoeken en randen in te zaaien.

Gratis bloemen met Vaderdag? Bel Lowie voor bloemenzaad en dan komt het goed! 077-4671990.

Dan dit nog….

Deze week verrijst er weer een mooie poort aan de Blaktdijk nabij Venweg………de benaming zal bij vele vragen oproepen, maar met dank aan de Heemkundevereniging is het weer een pareltje!

Met groet,

Ron Janssen ron_janssen@planet.nl

Groengroep Sevenum