Vandaag in ut stukske: Inzoemen op Feestproject KBO, Bijenoases in uitvoering met special guest, NL doet, donatie Engelen, ThunisGrad weitje, bomen nieuwe wijk Krouwel

Inzoemen op Feestproject KBO

Zaterdag 10 maart een drukke dag met als kers op de taart de uitvoering donatie jarige KBO op Julianaplein. De mensen der KBO waren er op tijd en na de speech ging het “duraan”, samen met KBO, Groengroep en buurtmensen. De aanplant van 4 Tetradiums, bessenhagen (Miemere en Stekbaere), vele bloembollen toverde het veldje om tot een oase voor mensen, maar vanuit de Nationale Bijenwerkdag (Heel Horst zoemt) ook tot een (wilde)bijenoase!

Foto 47: Aanbieden KBO Feestkado een Groene omgeving!

Bijenoases in uitvoering met special guest

De link naar Bijenwerkdag zorgde ervoor dat naast aanplant op plein ook de titel Zaerumse bijenoase waardig kon worden neergezet. Naast deze ook de oase te Kronenberg bij familie Draak.

Een en al waardering van special guest gedeputeerde Hubert Mackus, die hier de oase aanschouwde en aangaf dat dit eenieder oproept om meer te doen voor drachtplanten en overwinteringsplekken wilde bijen, die o-zo belangrijk zijn voor de bestuiving. Deze locaties zijn onderdeel van project der Plattelandscoöperatie, waarmee geheel Limburg steeds meer Beeproof gaat worden. Wat kun jij doen voor biodiversiteit! Boer, burger, overheid, wie dan ook kan iets doen, was het pleidooi op deze dag op vele plekken!

Foto 62: Vele handen aan de slag

Foto 96: Kronenbergse Bijenoase

Foto: 46: Een gehele delegatie samen met gedeputeerde trots op een mooi voorbeeld

Nog veel meer aanplant o.a. Donatie Engelen

Naast de bijenoases, was de zaterdagochtend het voorbeeld dat je op vele plekken iets kunt doen. Zo werden al de eerste Engelenbomen aangeplant aan ut Linderspedje, de bomen rotonde Steinhagen (dank aan gemeente), Groene Jas Kronenberg, noem maar op. Zelfs een boom voor een “Sara” vrijwilligster bleek vol enthousiasme te worden ontvangen.

ThunisGrad weitje

De storm draagt ook bij aan biodiversiteit is tastbaar waarneembaar bij dit fruitweitje. Enkele omgewaaide fruitbomen bieden extra variatie (toverwoord biodiversiteit) en ruimte voor aanvullende aanplant. Een mooi voorbeeld dat de wenkbrauwen doet fronzen, maar dat is net de bedoeling…….

Bomen nieuwe wijk Krouwel

De nieuwe wijk ook Beeproof maken, was gemeente en onze visie, dus ook hier de fruitweide vervolmaken en een Linde-weide aanleggen. Vele enthousiaste reacties (ook van bouwontwikkelaar en aannemer) en ook hier mensen enthousiasmeren meer te doen voor biodiversiteit met mooie gemengde hagen, overhoekjes en noem maar op.

Foto 50: Vele bomen gereed voor verfraaing Krouwel!