Pastoor Vullingsplein

Zondagmorgen 7 december is het zover. Komende week worden de grootse bomen in het hernieuwde centrum aangeplant en op deze dag zullen de adoptieouders hun boom hernieuwd in het zonnetje zetten. Samen met de wethouder, de aanwonenden en betrokkenen zullen we deze ochtend het belang van bomen in een dorpscentrum onder de aandacht brengen en als voorbeeld stellen. Hopelijk kunt u ook komende tijd met een glimlach het nieuwe groen in de kern bewonderen.

 

Groote Molenbeek aanplant

Na de hernieuwde inrichting van de beekloop hoopt het Waterschap het waterbeheer in harmonie met beleving en ecologie te laten lopen. Vandaar wordt (al het goed is)  op zaterdag 6 december door ons met vele helpende handen de aanplant verricht, die zorgdragen voor schaduw op de beek. Dit zorgt voor minder vegetatie in de beek en voor variatie en luwte. We zullen mooie doorkijken creëren, zodat het wandelen langs de beek een verrassende beleving blijft.

Reconstructie molenbeekFoto: Groote Molenbeek krijgt een groene aanplant

 

Insectenhotels op de scholen

Het eerder genoemd project gaat door. Alle scholen worden benadert om op het schoolplein een insectenhotel te bouwen. De Belgen hebben een mooie site www.koesterburen.be, waarmee op een zeer leuke wijze wordt gewezen dat de dierenwereld om ons heen erg interessant is en een zeer belangrijke functie heeft in het gehele ecologische systeem.

De kinderen zullen er nog heel wat over leren.

Insectenhotel Foto: Voorbeeld van een insectenhotel!

 

Komende zaterdag WERKDAG!!

Zaterdag 22 november is weer de werkdag. De activiteiten zijn de aanplant van knotbomen bij buffer Hoogbroek en zagen van struweel op de Elsbeemden.

Verzamelen om 9.00 uur op werkplek Hoogbroek, zodat het werk wordt verdeeld, maar de koffietijd wordt gezamenlijk beleefd.

Knotwilgen HoogbroekFoto: Zaterdag worden hier de knotten gezet en beschermt tegen vraat

 

Tot zaterdag 9.00 uur Hoogbroek buffer! Meer info via Dion 077- 4673187

 Groeten,

Ron Janssen