Vandaag in ut stukske: Vakantie-inspiratie, dikste boom Sevenum en Bloemrijke akkerranden

 

Vakantie-inspiratie en de Levende Tuin

Tijdens de vakantieperiode is er tijd om ook eens elders te genieten en te zien hoe mensen hun groene omgeving inrichten. Dan vergelijk je snel en zie je dat woord “tuin” in onze omgeving niet meer altijd synoniem staat voor rustieke en groene omgeving. Door de tuinomgeving in te richten als een industrie-omgeving met verharding, kiezel en veel hekwerken, wordt niet direct een rustieke groene rustgevende omgeving gecreëerd.

Landelijk heeft de Hoveniersorganisatie dit ook opgepakt en met het project “De Levende Tuin” zullen ze hun hoveniersleden, weer leren wat de basis is van de tuin en hoe je onderhoudsvriendelijk toch een mooie groene en rustieke leefomgeving creëert. Dit vergt nog heel wat energie en goede voorbeelden zijn dan altijd wenselijk. De bijen en vlinders zullen hier ook van profiteren en mensen nog meer gaan genieten van hun eigen groene plekje!

 

Dikste boom Sevenum

Samen met KnopenLopen, de Heemkundevereniging zoeken we naar nieuwe ideeën om de groene waarden te laten beleven en cultuurhistorisch te benadrukken. Vandaar dat de “dikste” boom van Sevenum aan de wandelroute een mooi predicaat krijgt en men kan gaan zoeken aan het Krukkems pedje waar deze staat.

 

Bloemrijke akkerranden

Soms valt het mee en soms ook niet. Vanwege het weer dit jaar blijkt de Melganzevoet sneller te groeien als de Bloemrijke kruiden. Dus we kijken ook of we deze kunnen maaien op 15 cm, zodat de bloemen daarna doorschieten. Jan, het blijft omgaan met de natuurlijke omstandigheden, dus moet je tussentijds wat bijsturen.

Met groeten,

Ron Janssen