Lok ze naar je tuin

Kies dit seizoen eens inheemse planten voor de tuin. De vlinders en insecten zijn daar wat blij mee.

Het is zowat voorjaar, tijd voor de tuin. En wat ga je planten?

Zoal jullie weten zijn er in ons land steeds minder en minder soorten en hoeveelheden vogels, insecten en planten. Vooral deze biodiversiteit holt achteruit door landbouwgif, monocultuur, overbemesting en versnippering van natuurgebieden.

Door inheemse planten te poten zoals vrouwenmantel, ooievaarsbek, longkruid, akelei die inheems zijn, doe je een goede in je tuin.

Ook koninginnenkruid, echte valeriaan en gewone smeerwortel zijn prachtige schermbloemigen en magneten voor vlinders. Dat zijn mooie alternatieven!

 

 

 

 

 

 

Waterschapsverkiezingen woensdag 20 maart.

Jij gaat toch ook stemmen voor gezond water!

Hoe we omgaan met ons water daar heb je invloed op.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan stemmen. Door te stemmen, bepaalt u wie er straks namens de inwoners in het bestuur van Waterschap Limburg zitten. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar.

 

Waterbeheer is nodig. Veel van onze natuur lijdt aan verdroging. Dat wordt mede veroorzaakt door de landinrichting en door klimaatverandering. Kies daarom voor een partij die zich inzet voor een duurzaam watersysteem dat zo is ingericht dat verdroging wordt tegen gegaan. De biodiversiteit wordt hierdoor geholpen.

 

Provinciale verkiezingen woensdag 20 maart.

Nederland kiest de leden van de Provinciale Staten, de hoogste volksvertegenwoordiging in de provincie. Belangrijk is, dat je dan ook gaat stemmen voor een partij die opkomt voor een heel gezonde leefomgeving en een zeer warm hart voor de natuur heeft.

 

Namens de Groengroep,

Ton Wismans